sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Ensimmäinen kuukausi uudessa päiväkodissa ja sen vaikutus yöuniin

 


Ensimmäinen kuukausi uudessa päiväkodissa takana. Aiemmin pienimmäiset olivat hoidossa paikassa jossa ryhmät olivat käytännössä samoissa tiloissa viettämässä päivää, isot ja pienet sekaisin. Nyt uudessa päiväkodissa jaot on ollut selkeämmät ja pienempi ja keskimmäinen viettävät aikaa selkeästi eripuolilla taloa.

Alku on mennyt mukavasti ja lapset on tuntunut viihtyvän uudessa paikassa. Hoitajat ovat olleet mukavia ja lapset on rennon oloisia heidän kanssaan.

Olen huomannut kuitenkin, että taaperon uniin päiväkodin aloitus on vaikuttanut. Touhukkaat päivät on sisältänyt paljon prosessoitavaa ja useana yönä taapero on puhunut/kinastellut tai huutanut unissaan. Moni uni on päätynyt itkuun ja lapsi on selkeästi ollut hämmentynyt vahvoista unista joiden kesken herää. Välillä kiukku on ollut isoakin.. Yöt ovat olleet siis todella levottomia ja huomaan sen myös omassa jaksamisessani.

Olemme pyrkineet rauhoittamaan iltoja ja viettämään paljon syliaikaa. Toivottavasti pian tilanne alkaa rauhoittumaan ja kaikki pääsevät nukkumaan rauhassa. 

Onko muilla näkynyt päiväkodin aloitus näin ja milloin tilanne on alkanut rauhoittumaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

https://www.blogit.fi/

Lasten oikeuksien sopimus - 5 faktaa, tiesitkö nämä?

Marraskuu on saapunut ja sen mukana lasten oikeuksien viikko. Lastenoikeuksien päivä ja juhla viikko on henkilökohtaisesti minulle yksi tärk...