sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Syksyn pöpöt kiertää perheessä

 

Ihana viikonloppu vietetty rentoutuen.. Tai sitten ei. 

Maanantaina tuli soittoa päiväkodista keskimmäisestä lapsestani. Lapsi oli valittanut pääkipua ja istui vaan sohvalla jaksamatta osallistua leikkeihin. Muita oireita ei tuolloin ollut. Hain hänet kesken päivän kotiin lepäämään ja illalla olikin jo reippaasti kuumetta. Parissa päivässä kuume talttui ja loppu viikosta hän palasi jo hoitoon virkeän oloisena.

Päiväkodista tiedettiin kertoa, että nyt on tautia enemmänkin liikkeellä ja nimenomaan päänsäryn kanssa. Osalla tauti kuulema jää parin päivän päänsärkyyn ja osalle kehittyy kuume tauti rinnalle.

Heräsin itse lauantaina huteraan oloon ja mitatessa kuumetta huomasin syyksi yli 38asteen kuumeen. Yöllä tervehtynyt keskimmäinen tuli herättämään: päätä särkee taas. Otin hänet viereen nukkumaan ja aamulla hän heräsi hiestä märkänä ja pääkivun kanssa. Epäilen, että yöllä ollut kunnon kuume jota hikoillut sitten aamuyön aikana pois. Nyt päivällä hän on taas valitellut kovaa pääkipua jota olen lääkinnyt buranalla.

Sairastaminen on minusta todella turhauttavaa ja tylsää. Jaksamista ei ole mihinkään, toisaalta aika menee odottaessa ajan kulumista. Onneksi näin sunnuntaina itselläni kuume on laskenut vaikkakaan se ei vielä olossa näy. Kurkkua vaivaa inhottava kuristava tunne. Siihen olen käyttänyt lääkkeeksi suolavettä jolla olen kurlannut kurkkua. Se on tuonut hyvän helpotuksen kipeälle kurkulle.

Yskän helpotukseen ostin jo valmiiksi hunajaa, liman irrotukseen. Vielä ei ole ilmennyt yskää, mutta tapanani on ollut tehdä itselleni yskään hunajavettä johon olen laittanut muutamia tippoja carmolista. Ja tietenkin riittävä nesteytys on taudissa kuin taudissa ensiarvoisen tärkeää. Jostain syystä tämän noudattaminen on minulle kaikkein haastavinta.

Tylsyyden selätykseen katsoin eilen Disney plussasta uuden Elemental-elokuvan. Elokuvasta täytyy mainita, että se oli mielestäni loistavasti kirjoitettu. Elokuva sisälsi oppia tunnetaitoihin ja ymmärrystä erilaisiin temperamenteihin. Meillä nousi vanhimman lapsen kanssa tästä ainakin hyvät keskustelut. Joten iso suositus tälle elokuvalle varsinkin niille perheille joissa asuu tulisieluisempaa porukkaa :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

https://www.blogit.fi/

Lasten oikeuksien sopimus - 5 faktaa, tiesitkö nämä?

Marraskuu on saapunut ja sen mukana lasten oikeuksien viikko. Lastenoikeuksien päivä ja juhla viikko on henkilökohtaisesti minulle yksi tärk...