torstai 13. heinäkuuta 2023

Kesäpuuhia 0€ budjetilla ja pitsiverhojen valmistus

Suomen kesä on niin kaunis. Sitä olen jaksanut ihastella tämän viikon päivinä. Säät ovat olleet ihanteelliset; asteet ovat olleet noin 22-25 ja hieman tuulta. Ulkona on jaksanut olla helposti nauttimassa ulkoilusta, kun ei ole ollut liian kuuma.

Kävimme lasten kanssa kokeilemassa paikallista frisbee golf-rataa. Rata oli 8 korin pituinen. Meidän porukan nuorimmaiset keksivät helposti oheistoimintaa, minkä vuoksi toiminnan aikana pakka hieman hajosi käsiin. Koska isompaa kiinnosti enemmän vieressä ollut jalkapallokenttä, emme jääneet väkisin kiertämään rataa loppuun, vaikka mielelläni olisin radan pelannutkin lävitse. Keksimme kuitenkin alueella mieluisaa ulkoilua kaikille. Lähellä kauniita maisemia ja ulkokuntosali missä kävimme varovasti kokeilemassa laitteita. Lähtiessämme poikkesimme vielä kirjaston kautta lainaamaan kirjoja, mikä oli mieleistä puuhaa kaikille. Ennen kotiin lähtöä poikkesimme hakemaan kaupasta pikalounas tarpeet ja mehujäät ulkoilun päätteeksi.

Lasten lepohetket olen käyttänyt terassin sisustamiseen. Tänään sain valmiiksi leikeltyä pitsiverhot oikean mittaisiksi ja aseteltua ne paikalleen. Projekti ei ollut niin mutkaton kuin mielessäni olin ajatellut. Edellinen projekti kaatui siihen, että muovipitsi oli niin painavaa ettei liimattu tarranauha pitänyt sitä paikallaan. Olin ajatellut varmistaa pitävyyden ompelemalla tarranauhan kiinni kankaaseen. Tarranauha oli kuitenkin niin paksua ommeltavaa ettei siitä tahtonut käsin tulla mitään. Päätin luottaa, että kangaspitsi olisi sen verran kevyempää kuin muovi, että tarra nauha saisi pidettyä kankaan paikallaan. Kuitenkin parin tunnin jälkeen huomasin jo ensimmäisen liimauksen hieman irtoilevan. Päätin vahvistaa liimausta pikaliiman avulla. Aika tulee näyttämään pitääkö liima verhot paikallaan. Toivottavasti, sillä verhot ovat kauniit ja toivon lisäksi, että nuo pitävät suurimmat öttiäiset pois terassilta.

Kaksi viikkoa olisi lomaa vielä jäljellä. Olemme lasten kanssa kiertäneet aktiivisesti puistoja ja tällä viikolla meille vieraampia rantojakin. Ensi viikolle suunnittelimme lisäksi magneettikalastusretkeä. Kaikenlaiset kesäpuuha vinkit kiinnostaa. Vinkatkaa ihmeessä mitä teillä on puuhattu?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

https://www.blogit.fi/

Lasten oikeuksien sopimus - 5 faktaa, tiesitkö nämä?

Marraskuu on saapunut ja sen mukana lasten oikeuksien viikko. Lastenoikeuksien päivä ja juhla viikko on henkilökohtaisesti minulle yksi tärk...