maanantai 10. heinäkuuta 2023

Pitsiä terassille

Asumme kodissa jossa meillä on lasiterassi. Terassi on paahteinen ja olen miettinyt kuinka saada sinne sijoitettua varjoa ja jonkinlaista hyönteisverkkoa ikkunoihin, jotta tuulettaminen olisi vaivattomampaa. Pari vuotta sitten sain idean, jota lähdin toteuttamaan. Löysin marketista muovista pitsipöytäliinaa jota sain leikattua ikkunan kokoisen palan ja kiinnitettyä tarralla ikkunan karmeihin. Toteutus oli kaunis, mutta valitettavasti muovinen pitsiliina painoi liikaa ja viritykset valahtivat nopeasti alas ikkunoista. Ennen kuin kerkesin vahinkoa huomaamaan silloinen koiranpentumme oli kerennyt mennä leikkimään näiden liinojen kanssa. Huomatessani vahingon minua odottivat repaleiset pitsiliinat lattialla. Yritin etsiä vastaavia liinoja mutta niiden myynti oli keritty lopettaa. Tänä kesänä ajattelin uusia kokeilun kangaspitsin turvin.

Kävimme lauantaina pienimmän kanssa kangaskaupassa ja löysimme ihastuttavan vanhan roosan väristä pitsiä. En ole vielä löytänyt tarpeeksi rauhallista hetkeä, jotta olisin kerennyt rauhassa lähteä toteuttamaan ideaa, mutta toivottavasti lähipäivinä projekti valmistuisi.

Pitsi ikkunoissa on kauniin näköinen, mutta todennäköisesti ei tietenkään tule pitämään kaikkia ötököitä loitolla. Uskoisin kuitenkin, että suurimmat pörriäiset pysyisivät loitolla näiden turvin, ainakin suurimmaksi osaksi. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

https://www.blogit.fi/

Lasten oikeuksien sopimus - 5 faktaa, tiesitkö nämä?

Marraskuu on saapunut ja sen mukana lasten oikeuksien viikko. Lastenoikeuksien päivä ja juhla viikko on henkilökohtaisesti minulle yksi tärk...