torstai 6. heinäkuuta 2023

Touhukas päivä liikennepuistossa ja vireystilan nousua

 Tänään päätimme lähteä viettämään päivää liikennepuistoon. Päivä oli aurinkoinen, mutta ei liian kuuma  eli juuri täydellinen sää puistoiluun. Puistoissa sujui mukavasti ja vaikka meillä oli kavereita mukana meno pysyi maltillisena. Puistossa oli mukava opetella yhteisesti liikennesääntöjä ja siinä sivussa pysähtymisen taitoa ja hidastamista.

Ulkoilun jälkeen alkoi vatsamme kurnia siinä määrin, että päädyimme hakeutumaan pikaisesti ruuan ääreen Mcdonaldsiin. Ajattelin ruuan antavan mukavaa lisävirtaa lapsille, jotta he jaksaisivat pikaisen kauppakierroksen ennen kotiutumista. Ravintolassa oli muutama muukin hakemassa kesäevästä ja hälyä oli kiitettävästi ruokailun aikana. Saapuessamme kauppaan huomasin lapsissa väsymystä ja selkeitä kärttyisyyden merkkejä. Kaikkien vireystila alkoi nousta. Onneksi kauppalista oli lyhyt joten pikaisesti ostokset kassiin ja kotiin. Pienimmäinen nukahti matkalla kotiin ja sain hänet siirrettyä nukkuvana autosta sänkyyn. Isoin sanoitti haluaan rauhoittua ja myös keskimmäinen oli tyytyväinen iltapäivän rauhoittumishetkeen. Jälkikäteen mietin, että ostosreissu ja paikan päällä ravintolassa syönti olivat pitkän ulkoilun jälkeen liikaa ja viisainta olisi ollut ottaa eväät kantoon ja syödä noutoruuat esimerkiksi rauhallisessa kotiympäristössä. Sinänsä asiasta ei ollut tänään haittaa, sillä päivälle ei oltu suunniteltu muuta ohjelmaa joten illan leppoisammat touhut tekivät kaikille hyvää ja tasoittivat oloa. Arkena asiaa olisi saattanut olla vaikeampi järjestää.

Lasten vireystilaan ja sen säätelyyn liittyvät asiat ovat itsestäni erityisen mielenkiintoisia ja voisinkin niistä kirjoittaa lähiaikoina lisää.

Edellisestä projektista jäänyt isohko kasa singeliä ylitse. Tälle pitäisi keksiä jotain järkevää käyttöä.

Ihanat pionit kukassa. Kesän lempikukkiani.

Keinuminen on huippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

https://www.blogit.fi/

Lasten oikeuksien sopimus - 5 faktaa, tiesitkö nämä?

Marraskuu on saapunut ja sen mukana lasten oikeuksien viikko. Lastenoikeuksien päivä ja juhla viikko on henkilökohtaisesti minulle yksi tärk...